IMÁK AZ OLTÁRISZENTSÉGHEZ

Dicsérd az Urat! Minden gondolatoddal és minden cselekedeteddel!
Imádd az Urat, mert Ő minden szeretet forrása!
Imádd az Urat, mert Ő teremtett téged is!
Imádd az Urat, mert Ő az egyedüli megváltód!

'Csodálatos Jézus szemében, hogy elkezdted imádni. Tegyél meg mindent, hogy ne hagyd abba, kérd az állhatatosság kegyelmét! Egyre inkább járja át szívedet a Jézussal töltött idő, hagyd, hogy minden tetted meghatározója lehessen.Nemzetünk megmenekülésének egyetlen útja, ha kitartunk az Oltáriszentség mellett! Kellenek a lemondások a kereszt vállalások, hiszen a Mennyországba csak a Golgotán át visz az út. Tartsd szem előtt, hogy: aki igazán Máriás lelkületű, az Eukarisztiás is, aki igazán Eukarisztiás lelkületű, az Máriássá válik!'

IMA AZ OLTÁRISZENTSÉG ELŐTT

Kérlek, Jézusom, segíts, hogy életem minden napján csak neked szolgáljak. Kérlek add meg a kitartás kegyelmét, hogy minden körülmények között meg tudjam találni a Te rendszeres dicsőítésedre szánt időt, mert semmihez sem mérhető az a béke és erő, amit eléd borulva, az időmet Neked szánva kapok Tőled. Dicsőséges Szentháromság, Szűz Mária, Szent Angyalok! Segítsetek, hogy Jézust az Oltáriszentségben rendszeresen tudjam imádni, és ezt soha abba ne akarjam hagyni! Amen.

IMA AZ OLTÁRISZENTSÉG ELŐTT

Üdvözlégy , örökké áldott légy, az Oltáriszentségben jelenlévő Isteni Fölség! Isten és ember, Krisztus Jézus, minden áldás és élet kútfeje, menny és föld Ura, Istene, akit az angyalok és szentek imádnak az égben, mi is imádunk téged az Oltáriszentségben. Hálát adunk neked Istennek fia, aki emberré lettél, aki az üdvösségünkért áldozatul adtad önmagadat a kereszt oltárán, és minden szentmisében részesítesz minket e megváltó áldozatban. Hittel valljuk, hogy aki e kenyérből eszik, örökké él, hiszen azért adtad magadat lelkünk eledeléül, a szentáldozásban. Engedd Urunk, hogy sohase vegyünk téged ítéletünkre, hanem a szeretet e szentsége váljék lelkünk üdvösségére. Amen.

IMA AZ OLTÁRISZENTSÉGHEZ

Jézus! Uram! Imádlak az Oltáriszentségben és neked adom magam egész szívemmel, egész lelkemmel, minden erőmmel, meríts magadba, a legszentebb Szentségben valóságos jelenlétedbe, várok a Te megmentő szavadra, fáradtságom, kétségem ellenére.

Add végtelen szereteted ajándékának tudatát. 'Megtört kenyér' Te aki állandóan feláldozod magad, hadd legyek én a Te tabernákulumod a testvérekkel való találkozás helyén,és legyek abban a helyzetben hogy Benned társaságod forrásában az elajándékozást és az örömöt megtaláljam.

Erősíts hangoddal, amivel engem hívsz, kezeiddel, amikkel támogatsz engem, az odaadás kenyerével, amivel táplálsz engem, hadd legyek eszköze végtelen békédnek, aki te magad vagy!

Köszönöm Uram , hogy hívtál engem, veled és a testvérekkel imaközösségben maradni azért, hogy az örök isteni szellemed tüzébe öltözzek. Maradj nálam, törd tovább a kenyeret azért, hogy az éjszaka aggodalma engem ne győzzön le.
A legszentebb Szentség szeretett Asszonyának közbenjárására kérlek Téged, hogy hűséges ,imádó, és izzó misszionárius legyek a te Eucharisztikus Birodalmad megérkezésének tiszteletére! Amen.

Szent Petrus Julián imája

Forrás ~ Internet